Notice: Undefined index: industrial in /home/u331733/magazin-filtre.md/html/catalog/controller/blog/article.php on line 24 CU CE ESTE HIDROGEN SULFURAT PERICULOS IN APA?

CU CE ESTE HIDROGEN SULFURAT PERICULOS IN APA?Sulfura de hidrogen este considerată extrem de toxică. Chiar și la concentrații scăzute, hidrogenul sulfurat este capabil să dăuneze sănătății oamenilor și chiar animalelor.

Conținutul de hidrogen sulfurat din apă este strict reglementat și controlat de norma stabilită - 0,003 miligrame pe litru. Din păcate, în multe regiuni ale Moldovei conținutul de hidrogen sulfurat depășește norma. Această situație necesită o soluție imediată - apa trebuie curățată de substanțe nocive!


Ce este hidrogenul sulfurat și cum este periculos?
Hidrogenul sulfurat - H2S - este un poluator comun al apei în Moldova. Hidrogenul sulfurat apare în fluxurile de apă de suprafață și subterane datorită degradării compușilor organici.


Hidrogenul sulfurat poate curge în căi navigabile cu produse chimice, alimentare, celuloză și efluenți municipali de canalizare. Pe lângă faptul că hidrogenul sulfurat este toxic, are un miros neplăcut (miros de ouă putrede), care afectează în mod semnificativ proprietățile organoleptice ale apei, ceea ce îl face nepotrivit pentru alimentarea cu apă potabilă.


Datorită toxicității, chiar și o mică doză de hidrogen sulfurat găsită în apă potențial amenință sănătatea umană. Impactul negativ nu este vizibil și este dificil de prevenit. O persoană se obișnuiește cu mirosul de ouă putrede, care are apă contaminată cu hidrogen sulfurat și încetează să mai observe, în timp ce substanța își începe efectul distructiv.


1. Prin respirație în doze mici de hidrogen sulfurat, o persoană poate detecta amețeli și dureri de cap, greață ușoară. Motivul pentru aceasta este distrugerea celulelor, din cauza căruia este dificil să se transporte oxigen prin țesuturi, iar organele cu dificultate își îndeplinesc funcțiile.


2. Sulfatul de hidrogen distruge unele celule sanguine, creierul și afectează negativ plămânii. Concentrația crescută de hidrogen sulfurat din organism poate provoca edeme pulmonare.


3. Dacă concentrația hidrogenului sulfurat este prea mare atunci când faceți duș, există riscul unor diferite boli ale pielii, de la reacții alergice până la uscăciune și decesul anumitor zone ale pielii.


4. Sulfatul de hidrogen înrăutățește mirosul și gustul. Mirosul ouălor putrede aproape imediat nu mai este simțit. Datorită simțurilor plictisitoare, devine mai dificil de determinat mirosurile și gusturile felurilor de mâncare, pentru a capta aromele înconjurătoare.


5. Sulfura de hidrogen provoacă daune ireparabile aparatelor de uz casnic. Substanța corrodiază metalele, provoacă coroziunea lor, duce la o inadecvare completă a rețelelor de comunicații.


FILTRE.MD rezolvă zilnic probleme cu hidrogen sulfurat, oferind familiilor soluții gata preparate (legătură într-o soluție gata preparată) pentru eliminarea hidrogenului sulfurat în apă. Deja sute de familii au scăpat de substanța nocivă și au folosit apă curată și proaspătă în casa lor. Contactați o firmă specializată FILTRE.MD prin telefon +373 79877706.