PURIFICAREA APEI CU CONTINUT RIDICAT DE SARURI SI NITRATINitratii - reprezinta saruri ale acidului azotic, care se formeaza in combinatie cu urmatorii compusi NO3, NaNO3, NH4, Mg(NO3). De sine-statator nitratii nu prezinta pericol pentru organismul uman. Insa, odata ajuns in el, si anume in tractul digestiv, nitratii se transforma in nitriti iar anume nitritii prezinta pericol sanatatii omului, iar toxicitatea lor pot cauza boli grave.

Primele simtome ale intoxicatiei cu nitrati este dispneea, greata, paloarea tegumentului, cefaleea, aritmie cardiaca, stare de slabiciune generala. Cum ajung nitratii in ape? Problema este ca pentru cresterea culturilor agrare neaparat se folosesc ingrasamintele cu nitrati. In rezultatul precipitatiilor ele ajung in apele subterane, apoi in fantani, sonde si sistemele centralizate de aproviziobare cu apa. Anume acest fapt, conduce ca purificarea apei la apartament sau casa sa devina o necesitate.

Compania FILTRE.MD a elaborat pentru Dvoastra metode preformate de filtrare a apei de saruri si nitrati, care contribuie la epuratea apei de amestecuri daunatoare, inclusiv nitrati, asigurand confort si o buna dispozitie pentru toata familia Dvoastra.

Stiati oare ca, apa cu continut ridicat de nitrati prezinta pericol pentru sanatatea omului!

Deci, dificultatile, care pot aparea, la utilizarea apei cu continut  crescut de saruri si nitrati sunt:

 

Cantitatea mare de săruri în apă îi conferă un gust sărat. Prea multă sare cauzează hipertensiune arterială, retenție de apă (edem), probleme cu rinichii și inima.

 

 

Nitrații sunt periculoși pentru organism, afectând ficatul, pancreasul și glanda tiroidă, tulburările de coagulare a sângelui, dezvoltarea colitei ulcerative. Mai ales periculos pentru copii.

 

 

Concentrația crescută de cloruri și sulfuri cauzează boli cardiovasculare, demență, reacții alergice cutanate.

 

 

Părul și pielea se deteriorează.

 

 

Astfel de apă provoacă coroziune activă a metalelor.


 

Funcționarea defectuoasă a sistemelor de alimentare cu apă și de încălzire.

 

 Tabelul de preselectie a metodei in baza indicatorilor de calitate a apei. Folosind analizele obtinute de Dvoastra efectuati suprapunerea cu datele indicate in tabel: Filtrele de apa isi sporesc tot mai mult popularitatea in Moldova sub forma sistemelor de ansamblu de purificare. Acestea vor reduce foarte mult efortul si timpul, iar printr-un efort unanim veti uita de problema curatarii apei in toata locuinta si veti stabili cresterea calitatii vietii Dvoastra. Costul filtrelor de apa si a solutionarii per ansamblu este comparativ joasa, daca se iau in consideratie cheltuielile anuale pentru alte necesitati menagere, mult mai minore ca importanta.

Gratie experientei de lucru cu o vasta clientela, compania FILTRE.MD a elaborat un sistem unic de solutionare pentru case si apartamente cu problemele cele mai des intalnite de poluare a apei in Moldova. Rezolvarea preformata (prealabila, premergatoare),  se evidentiaza nu numai prin selectarea competenta a echipamentelor, dar este verificata in timp si cu succes implementata de compania FILTRE.MD, la inaugurarea mai multor proiecte in or. Chisinau si alte orase ale Moldovei. Aceste solutionari indica rezultate inalte atat a parametrilor calitatii si vitezei de filtrarea a apei, cat si a capacitatilor de flexibilitate ca pret si deservire a sistemelor.

Una din aceste metode reprezinta - EPURAREA APEI CU CONTINUT RIDICAT DE SARURI SI NITRATI.

Nucleul sistemului dat de epurare per ansamblu este filtru cu osmoza inversa. Osmoza inversa - este tehnologia cea mai moderna de purificarea a apei. Aici fitrul are aptitudinea sa inlature concenratia de saruri de duritate pana la 50 mg-ech/l. Pentru filtrele dedurizante standard nu de depasit pragul de 15 mg-ech/l. Filtrul de osmoza inversa elimina excesul de saruri, diminuaza nivelul de nitrati,  oferind permis de trecere numai moleculelor de apa si oxigen. La iesire veti obtine apa cu un grad superior de purificare, perfecta utilizarii aparatelor casnice, primirii baii, prepararii harnii si hidratarii organismului.

Sistemul de epurare a apei per ansamblu  cuprinde:

1. Filtrul de curățare mecanică în 2 etape. Produs de Atlas Filtri (Italia)

Îndepărtează nisipul, rugina, nămolul. Gradul de filtrare - 20 microni. Protejează aparatele de uz casnic. Recipientele din seria BIG BLUE produse de ATLAS FILTRI (Italia) cu o conexiune unică întreagă și fără sudură cu manometre și supape de scurgere. Rezistă șocurilor hidraulice de până la 25 atmosfere. Comoditatea înlocuirii elementelor de filtru înlocuibile.

 

2. Filtru de osmoză inversă

Îndepărtează sărurile, clorurile și nitrații din apă. Lasă să treacă moleculele de apă și oxigen. Deservire - 1 dată în 6 luni.

 

3.  Stația de dozare

Pompa dozatoare cu pulsometru de apă și senzor de nivel al lichidului.Dozarea hipocloritului de sodiu. Rezervorul de stocare pentru apă și stația de pompare nu sunt incluse.

 

4. Filtrul de sorbție

Îndepărtează din apă impuritățile chimice și organice, clorul, produsele petroliere, pesticidele. Îmbunătățește culoarea, gustul și mirosul apei.

 

5. Decontaminator cu raze ultraviolete.

Ucide microbii și virușii. Lampa UV înlocuibilă trebuie înlocuită 1 dată pe an.

 

 

SCHEMA PURIFICARII APEI CU CONTINUT CRESCUT DE SARURI SI NITRATI


COSTUL METODEI: incepand cu 82 050  lei (pentru vila cu 1-2 puncte sanitare);

                                  incepand cu 86 105 lei ( pentru vila 3-4 puncte sanitare).

Decontaminatorul cu raze ultraviolete se acita suplimentar. Pret : 5600 lei.

Compania FILTRE.MD opteaza pentru echipament cu cele mai eficiente metode de eliminare a clorului, compusilor organici si filtrarii mecanice a apei ce vine in casa sau apartament. Intrebuintam doar utilaje si materiale de inalta tehnologie pentru elaborarea sistemelor de purificare a apei produse de companiile cele mai cunoscute in lume. Colaboratorii companiei noastre poarta responsabilitate totala pentru realizarea montarii si acorda garantie pentru toata gama de filtre, inclusa in modelul de solutionare preformat. Consultanta privindla echipamentele industriale la nr telefon +373 798 777 06.