PURIFICAREA APEI CU CONTINUT RIDICAT DE SULFURII DE HIDROGEN SI AMONIACFapt cunoscut, apa este izvorul vietii pe Pamant! Insa apa, care o intrebuintam, nu intotdeauna este pura, conform fornulei cunoscute inca de pe bancile scolii H2O. Analiza apei provenita din conductele centarlizate indica cantitati enorme de impurutati, care ii schimba negativ culoarea, gustul si mirosul. Apa centralizata poate contine amoniac. De regula concetratia lui nu este mare, iar numai el, in asa cantitate, nu prezinta dauna sanatatii omului. Insa pericolul amoniacului devine alarmant atunci cand el, in rezultatul reactiilor chimice cu anumiti compusi formeaza substante chimice toxice. Anume din acest motiv, aproximativ orice apartament sau casa particulara, necesita asa o etapa importanta, precum preliminarea apei si purificarea ei.

Continutul sulfurii de hidrogen in ape poate actiona grav negativ asupra sanatatii omului. Raportul Organizatiei Mondiale de Ocrotire a Sanatatii, indica raspandirea lui la inhalare in creer, ficat, rinichi, pancreas, intestinul subtire. Sulful si sarurile solubile de sulf se absorb rapid in organizm dupa administare. Chiar si dozele mici ale acestor substante  irita mucoasele si pot provoaca stari de greata, voma si dureri in epigastru.

Stiati oare ca, apa cu continut crescut de sulfura de hidrogen, fier si amoniaca are influenta negativa asupra sanatatii si aspectul exterior al omului?

Deci, problemele, cu care Va puteti confrunta, la intrebuintarea apei ce contine sulfura de hidrogen, fier, amoniac, compusi organici, saruri de duritate si  microorganisme:

 

 

Impact negativ asupra sănătății. Hidrogenul sulfurat este o otravă celulară și catalitică generală.

 

Alimentele și băuturile au gust și miros neplăcut.

 

Se deteriorează calitatea pielii, dinților și părului.

 

Utilizarea constantă a unei astfel de ape provoacă iritarea pielii, dinți fragili, mătreață, păr uscat, fragil.

 

Microbii se pot instala în sistemul Dumneavoastră de alimentare cu apă.

 

Hidrogenul sulfurat provoacă coroziunea pereților conductelor metalice.

 

Operabilitatea slabă a sistemelor de încălzire, care legându-se cu fierul, formează un precipitat negru, presiunea apei devine mai slabă și randamentul de căldură scade.

 

Hainele se rupe și se poartă mai puțin. Colorarea rufelor într-o culoare întunecată la înmuiere. Stofa devine mai fragilă și casantă. Hainele își schimbă culoarea și se uzează mai repede.

 

 Tabelul de selectie a metodei in baza indicelor calitatii apei. Folosind analizele obtinute de Dvoastra efectuati suprapunerea cu datele indicate in tabel: Filtrele de apa isi sporesc tot mai mult popularitatea in Moldova sub forma sistemelor de ansamblu de purificare. Acestea vor reduce foarte mult efortul si timpul, iar printr-un efort unanim veti uita de problema curatarii apei in toata locuinta si veti stabili cresterea calitatii vietii Dvoastra. Costul filtrelor de apa si a solutionarii per ansamblu este comparativ joasa, daca se iau in consideratie cheltuielile anuale pentru alte necesitati menagere, mult mai minore ca importanta.

Gratie experientei de lucru cu o vasta clientela, compania FILTRE.MD a elaborat un sistem unic de solutionare pentru case si apartamente cu problemele cele mai des intalnite de poluare a apei in Moldova. Rezolvarea preformata (prealabila, premergatoare),  se evidentiaza nu numai prin selectarea competenta a echipamentelor, dar este verificata in timp si cu succes implementata de compania FILTRE.MD, la inaugurarea mai multor proiecte in or. Chisinau si alte orase ale Moldovei. Aceste solutionari indica rezultate inalte atat a parametrilor calitatii si vitezei de filtrarea a apei, cat si a capacitatilor de flexibilitate ca pret si deservire a sistemelor.

Una din metodele propuse reprezinta - EPURAREA APEI CU CONTINUT RIDICAT DE SULFURA DE HIDROGEN SI AMONIAC.

Adaosul hipocloritului de sodiu conduce la oxidarea impuritatilor daunatoare precum: fierul, amoniacul, sulfura de hidrogen si le transforma in sedimente, care ulterior sunt indepartate din aplicare de garnitura a filtrelor.

Sistemul per ansamblu de epurare a apei este alcatuit din:

1. Filtrul de curățare mecanică, produs de Atlas Filtri (Italia)

Îndepărtează impuritățile mecanice de peste 100 μm.

Cartuș reutilizabil.

 

2. Stația de dozare

Pompa dozatoare cu pulsometru de apă și senzor de nivel al lichidului.Dozarea hipocloritului de sodiu. Rezervorul de stocare pentru apă și stația de pompare nu sunt incluse.

 

3. Filtrul de curățare mecanică

Îndepărtează amestecurile solide reziduale. Se curăță prin curgerea inversă a apei. Nisipul de cuarț se schimbă o dată în 18 luni.

 

4. Filtru de curățare complexă a apei

Pe bază de zeolit Cristal Right 100. Îndepărtează sărurile de duritate, hidrogenul sulfurat din apă. Elimină apariția de pete galbene, sedimente. Absoarbe amoniacul. Regenerarea cu sare în tablete.

 

5. Filtrul de sorbție.

Îndepărtează mirosul de hidrogen sulfurat. Absoarbe compușii chimici, clorul și microorganismele.

Îmbunătățește culoarea, gustul și mirosul apei. Se curăță prin curgerea inversă.

 

6. Decontaminator cu raze ultraviolete.

Ucide microbii și virușii. Lampa UV înlocuibilă trebuie înlocuită 1 dată pe an.

 

7. Osmoza inversă, grad de curățare 99,8 %

Curăță apa la nivel molecular. Aproape complet elimină din apă nu numai impuritățile dăunătoare, ci și sărurile de duritate. Cartușele de curățare preventivă ale FF Osmos 7 trebuie înlocuite cel puțin o dată la 6 luni. Membrana trebuie să fie înlocuită o dată în 2 ani.

*durata de viață a cartușului depinde de calitatea apei din sursă

 

SCHEMA PURIFICARII APEI CU CONTINUT CRESCUT DE SULFURA DE HIDRGEN SI AMONIAC

 

COSTUL METODEI: incepand cu 89 739 lei (1 punct sanitar);

                                  incepand cu 105 559 lei (1 punct sanitar).

Compania FILTRE.MD opteaza pentru echipament cu cele mai eficiente metode de eliminare a clorului, compusilor organici si filtrarii mecanice a apei ce vine in casa sau apartament. Intrebuintam doar utilaje si materiale de inalta tehnologie pentru elaborarea sistemelor de purificare a apei produse de companiile cele mai cunoscute in lume. Colaboratorii companiei noastre poarta responsabilitate totala pentru realizarea montarii si acorda garantie pentru toata gama de filtre, inclusa in modelul de solutionare preformat. Consultanta privindla echipamentele industriale la nr telefon +373 798 777 06.