PURIFICAREA APEI CU CONTINUT CRESCUT DE SULFURA DE HIDROGENDaunele provocate de sulfura de hidrogen in apa, reprezinta obiectul multor cercetari si lucrari stiintifice. Aceasta tema  ridica dezbateri active nu numai in randul oamenilor de stiinta, dar si a sustinatorilor modului  de viata si alimentare sanatos. S-au efectuat unele cercetari in dinamica privind actiunea  continua de concentratii minime de H2S (sulfura de hidrogen)  asupra organismului uman. Acestea au dezvaluit influenta negativa asupra functiei hematopoietice a organismului. Iar unele cercetari asupra sobolanilor au indicat in peroada de sarcina actiune toxica asupra fetusului.

Continutul hidrogenului sulfurat in ape poate actiona grav negativ asupra sanatatii omului. Raportul Organizatiei Mondiale de Ocrotire a Sanatatii, indica raspandirea lui la inhalare in creer, ficat, rinichi, pancreas, intestinul subtire. Sulful si sarurile solubile de sulf se absorb rapid in organism dupa administare. Chiar si dozele mici ale acestor substante  irita mucoasele si pot provoaca stari de greata, voma si dureri in epigastru.

Stiati oare ca,  si un continut mic de sulfura de hidrogen, reprezinta pericol si poate conduce la stare generala nesatisfacatoare a omului si la provocarea anumitor boli!

Deci, obstacolele ce pot aparea, la utilizarea apei cu sulfura de hidrogen:

 

Impact negativ asupra sănătății. Hidrogenul sulfurat este o otravă celulară și catalitică generală.

 

 

Alimentele și băuturile au gust și miros neplăcut.

 

 

Se deteriorează calitatea pielii, dinților și părului.

 

 

Utilizarea constantă a unei astfel de ape provoacă iritarea pielii, dinți fragili, mătreață, păr uscat, fragil.

 

Microbii se pot instala în sistemul Dumneavoastră de alimentare cu apă.

 

 

Hidrogenul sulfurat provoacă coroziunea pereților conductelor metalice.

 

Operabilitatea slabă a sistemelor de încălzire, care legându-se cu fierul, formează un precipitat negru, presiunea apei devine mai slabă și randamentul de căldură scade.

 

 

Hainele se rupe și se poartă mai puțin. Colorarea rufelor într-o culoare întunecată la înmuiere. Stofa devine mai fragilă și casantă. Hainele își schimbă culoarea și se uzează mai repede.

 

Tabelul de preselectie a metodei de filtrare in baza indicilor de calitate a apei. Folosind analizele obtinute suprapuneti cu datele prezentate in urmatorul tabel: Filtrele de apa isi sporesc tot mai mult popularitatea in Moldova sub forma sistemelor de ansamblu de purificare. Acestea vor reduce foarte mult efortul si timpul, iar printr-un efort unanim veti uita de problema curatarii apei in toata locuinta si veti stabili cresterea calitatii vietii Dvoastra. Costul filtrelor de apa si a solutionarii per ansamblu este comparativ joasa, daca se iau in consideratie cheltuielile anuale pentru alte necesitati menagere, mult mai minore ca importanta.

Gratie experientei de lucru cu o vasta clientela, compania FILTRE.MD a elaborat un sistem unic de solutionare pentru case si apartamente cu problemele cele mai des intalnite de poluare a apei in Moldova. Rezolvarea preformata (prealabila, premergatoare),  se evidentiaza nu numai prin selectarea competenta a echipamentelor, dar este verificata in timp si cu succes implementata de compania FILTRE.MD, la inaugurarea mai multor proiecte in or. Chisinau si alte orase ale Moldovei. Aceste solutionari indica rezultate inalte atat a parametrilor calitatii si vitezei de filtrarea a apei, cat si a capacitatilor de flexibilitate ca pret si deservire a sistemelor.

Una dintre metodele de filtrare o reprezinta - EPURAREA APEI CU CONTINUT CRESCUT DE SULFURA DE HIDROGEN.

Metoda de solutionare, bazata pe hipocloridul de natriu, Cristal-righ 100, ofera reducerea considerabila in apa de sulfura de hidrogen, de toti compusii de fier, de substante organice, amoniac in acelasi timp innobileaza gustul apei.

In compozitia sistemului de epurare a apei intra:

1. Filtrul de curățare mecanică în 2 etape. Produs de Atlas Filtri (Italia)

Îndepărtează nisipul, rugina, nămolul. Gradul de filtrare - 20 microni. Protejează aparatele de uz casnic. Recipientele din seria BIG BLUE produse de ATLAS FILTRI (Italia) cu o conexiune unică întreagă și fără sudură cu manometre și supape de scurgere. Rezistă șocurilor hidraulice de până la 25 atmosfere. Comoditatea înlocuirii elementelor de filtru înlocuibile.

 

2. Filtru de curățare complexă a apei. Pe bază de zeolit Cristal-right 100.

Îndepărtează sărurile de duritate, hidrogenul sulfurat din apă. Elimină apariția de pete galbene, sedimente.

Absoarbe amoniacul. Regenerarea cu sare în tablete.

 

3. Filtrul de sorbție.

Îndepărtează mirosul de hidrogen sulfurat. Absoarbe compușii chimici, clorul și microorganismele.

Îmbunătățește culoarea, gustul și mirosul apei. Se curăță prin curgerea inversă.

 

4. Decontaminator cu raze ultraviolete.

Ucide microbii și virușii. Lampa UV înlocuibilă trebuie înlocuită 1 dată pe an.

 

5. Osmoza inversă, grad de curățare 99,8 %

Curăță apa la nivel molecular. Aproape complet elimină din apă nu numai impuritățile dăunătoare, ci și sărurile de duritate. Cartușele de curățare preventivă ale FF Osmos 7 trebuie înlocuite cel puțin o dată la 6 luni. Membrana trebuie să fie înlocuită o dată în 2 ani.

*durata de viață a cartușului depinde de calitatea apei din sursă

 

SCHEMA EPURARII APEI CU CONTINUT CRESCUT DE SULFURA DE HIDROGEN

 

COSTUL METODEI: incepand cu 64 719 lei (1 punct sanitar);

                                   incepand cu 79 149 lei (2 puncte sanitare).

Compania FILTRE.MD opteaza pentru echipament cu cele mai eficiente metode de eliminare a clorului, compusilor organici si filtrarii mecanice a apei ce vine in casa sau apartament. Intrebuintam doar utilaje si materiale de inalta tehnologie pentru elaborarea sistemelor de purificare a apei produse de companiile cele mai cunoscute in lume. Colaboratorii companiei noastre poarta responsabilitate totala pentru realizarea montarii si acorda garantie pentru toata gama de filtre, inclusa in modelul de solutionare preformat. Consultanta privindla echipamentele industriale la nr telefon +373 798 777 06.