PURIFICAREA APEI CU CONTINUT RIDICAT DE FIERApa cu continutul ridicat de fier , poate deveni o problema majora la domiciliu si sa dauneze starii sanatatii omului. Elementul chimic patrunde in apele din sondele si fantanile cu apa subterana. La depasirea limitei maxim admise a continutului de fier, apare necesitatea unei purificari suplimentare deosebite.

Pentru a depista, in conditii casnice, nivelul marit de fier in apa, aceasta este expusa la aer deschis pentru cateva ore. Daca fierul depaseste limitele, apare un sediment de culoare rosietica, apa devine galbuie si la gust are note metalice. In asa cazuri, imediat se contacteaza specialistul, pentru a determina prin analize de laborator, deja, dimensiunea nocivitatii si a realiza rapida ei inlaturare.

Stiati ca, continutul ridicat de fier in apa, duce la probleme grave de sanatate! Iar durata de utilizare a aparatelor casnice se reduce considerabil?

Deci, dificultatile cu care va puteti intalni, in cazul nivelului ridicat de fier in apa Dvoastra sunt:

  

Conținutul crescut de fier afectează negativ sănătatea, se acumulează în ficat, rinichi și pancreas - aceasta duce la o funcționare defectuoasă a organelor interne.

Fierul în acei compuși care sunt conținuți în apa de băut nu este digerat de corpul uman și poate duce la tulburarea și chiar boli ale tractului gastro-intestinal.

 

  

Are un efect negativ asupra pielii și dinților. Dinții devin galbeni. Acest lucru se poate datora nivelului ridicat de fier în apă, precum și descuamarea pielii.

 

  

Durata de operare a dispozitivelor de uz casnic se scurtează.

 

  

Eficiență scăzută a sistemelor de alimentare cu apă și de încălzire. Transferul de căldură scade datorită faptului că în timp conductele se înfundă și presiunea apei devine mai slabă.

  

Coroziunea țevilor de încălzire. Atunci când concentrația de fier în apă este mai mare de 0,2 mg / l în aparatele de uz casnic și în instalațiile de încălzire se observă formarea depunerilor feroase.

 Tabelul de selectare a modului de filtrare in baza indicelor de calitate ale apei. Folosind analizele efectuate suprapuneti datelor prezentate in tabel. Filtrele de apa isi sporesc tot mai mult popularitatea in Moldova sub forma sistemelor de ansamblu de purificare. Acestea vor reduce foarte mult efortul si timpul, iar printr-un efort unanim veti uita de problema curatarii apei in toata locuinta si veti stabili cresterea calitatii vietii Dvoastra. Costul filtrelor de apa si a solutionarii per ansamblu este comparativ joasa, daca se iau in consideratie cheltuielile anuale pentru alte necesitati menagere, mult mai minore ca importanta.

Gratie experientei de lucru cu o vasta clientela, compania FILTRE.MD a elaborat un sistem unic de solutionare pentru case si apartamente cu problemele cele mai des intalnite de poluare a apei in Moldova. Rezolvarea preformata (prealabila, premergatoare),  se evidentiaza nu numai prin selectarea competenta a echipamentelor, dar este verificata in timp si cu succes implementata de compania FILTRE.MD, la inaugurarea mai multor proiecte in or. Chisinau si alte orase ale Moldovei. Aceste solutionari indica rezultate inalte atat a parametrilor calitatii si vitezei de filtrarea a apei, cat si a capacitatilor de flexibilitate ca pret si deservire a sistemelor.

Una din modalitatile de solutionare este EPURAREA APEI CU CONTINUT RIDICAT DE FIER

Metodologia adusa de catre compania FILTRE. MD se bazeaza pe filtrele de purificare per ansamblu Ecotar, care are ca rezultat apa curata si placuta. Ecotar - continutul este obtinut prin rotatie, care asigura comasarea a cinci diferite rasini schimbatoare de ioni si materiale sorbente. Prin intermediul Ecotar din apa se inlatura concomitent impuritatile mecanice, fier dizolvat, sarurile de duritate, ioni a metalelor grele, acizilor humici si fulvici .

In componenta sistemului per ansamblu de purificarea a apei intra:

1. Filtrul de curățare mecanică în 2 etape. Produs de Atlas Filtri (Italia)

Îndepărtează nisipul, rugina, nămolul. Gradul de filtrare - 20 microni. Protejează aparatele de uz casnic.

 

2. Filtru de protecție complexă.

Împiedică apariția petelor galbene și a scurgerilor. Înmoaie apa. Regenerarea cu sare în tablete.

 

3. Filtru de cărbune produs de Atlas Filtri (Italia)

Îndepărtează mirosul de clor. Îmbunătățește culoarea, gustul apei. Cartușul înlocuibil poate fi înlocuit 1 dată în 3-6 luni.

 

4. Decontaminator cu raze ultraviolete.

Ucide microbii și virușii. Lampa UV înlocuibilă trebuie înlocuită 1 dată pe an.

 

5. Osmoza inversă nivelul de curățare - 99,8 %

Curăță apa la nivel molecular. Aproape complet elimină din apă nu numai impuritățile dăunătoare, ci și sărurile de duritate. Cartușele de curățare preventivă ale FF Osmos 7 trebuie înlocuite cel puțin o dată la 6 luni. Membrana trebuie să fie înlocuită o dată în 2 ani.

*durata de viață a cartușului depinde de calitatea apei din sursă.

 

SCHEMA DE EPURARE A APEI CU CONTINUT RIDICAT DE FIER

 

COSTUL METODEI: incepand cu 32 948 lei (1 punct sanitar);

                                  incepind cu 38 772 lei (2-4 puncte sanitare).

* In cazul persistentei mirosului de clor, apare necesitatea de intalare a filtrului de sorbtie cu carbune acivat. Purificarea - prin fluxul reversibil al apei. Resetarea continutului de sorbent 1 data/12 luni. Pret de la 12800 lei.

* Decontaminatorul cu raze ultarviolete se achita separat. Pret: 5600 lei.

Compania FILTRE.MD opteaza pentru echipament cu cele mai eficiente metode de eliminare a clorului, compusilor organici si filtrarii mecanice a apei ce vine in casa sau apartament. Intrebuintam doar utilaje si materiale de inalta tehnologie pentru elaborarea sistemelor de purificare a apei produse de companiile cele mai cunoscute in lume. Colaboratorii companiei noastre poarta responsabilitate totala pentru realizarea montarii si acorda garantie pentru toata gama de filtre, inclusa in modelul de solutionare preformat. Consultanta privindla echipamentele industriale la nr telefon +373 798 777 06.