PURIFICAREA APEI IN CASELE PARTICULAREEpurarea apei de duritatea inalta creaza dezbateri mari nu numai in R. Moldova ci si in toata lumea. Avantul amplu al tehnologiilor actuale si a industrializarii, fluxul mare de substante chimice nocive precum si alte rezultate ale vietii dinamice ale omului, duc in consecinta la poluarea in masa a surselor de ape de pe Pamant. In prezent, necesita purificare si dedurizare nu numai apa centralizata, dar si cea din fantani si sonde.

Preselectia filtrelor de apa la casele particulare vizeaza cercetare aprofundata a apei de intrare, fapt recunoscut ca componenta si calitatea apei depind nu numai de sursa ei ci si de locul de provinienta. Deci, gratie experientei si numeroaselor cercetari, cunoastem ca multe regiuni ale Moldovei sunt alimentate cu apa preponderent dura, afara de aceasta apa cu nivel crescut de fier, sulf, nitrati si amoniac. Toate aceste amestecuri sunt nocive si prezinta pericol pentru sanatatea omului.

Stiati ca, duritatea crescuta a apei are influenta negativa asupra aspectului exerior si starii generale a sanatatii omului, precum si asupra uzurii hainelor si instalatiilor sanitare?

 

 

Rufele devin după spălare rigide la atingere.

Pe suprafața rufelor rămân produse de interacțiune a acizilor grași, săpunului și sărurilor Ca și Mg (pete albe). Haina se poartă mai puțin. Stofele după spălare devin fragile și casante.

 

 

Detergenții formează puțină spumă, apar fulgi. Ionii de calciu și magneziu reacționează cu substanțe de săpun, formând săruri stabile, reducând astfel detergența soluțiilor. Folosiți mai mult detergent. Rufele și vasele sunt acoperite cu sedimente insolubile, care împiedică îndepărtarea murdăriei, astfel încât consumul de detergenți poate crește cu 25 – 60 %.

 

  

Aparatele de uz casnic de deteriorează mai repede. Primele suferă elementele de încălzire. Pereții fierbătorului sunt îngroșate de sedimente. Veți fi nevoiți să schimbați de multe ori fierbătorul, să reparați mașina de spălat și mașina de spălat vase.

 

  

Robinetele și bateriile se acoperă treptat cu calcar, după ce apa de la robinet se evaporă de pe suprafața lor.

 

  

După spălare, apare o senzație de etanșeitate și uscăciune a pielii feței, filmul protector de grăsime se dizolvă. Apa dură afectează sănătatea Dumneavoastră. Sărurile de duritate, penetrând în corp, contribuie la formarea de pietre la rinichi.

 

  

Părul suferă de mătreață și pot apărea iritații ale pielii.

 

  

Consumul de energie crește de la 20% la 75%, elementele de încălzire acoperite cu sedimente necesită mai multă energie pentru a atinge temperatura necesară.

 

  

Sistemul de încălzire operează mai greu. În țevi se așază depuneri. Un strat de depuneri de 1mm reduce căldura cu 15%, iar un strat de 10 mm cu 50%.

 

Tabelul solutionarii preliminare potrivit indicilor de baza a calitatii apei. Analizati datele obtinute ale apei in cauza si concordati cu indicii din tabel:

* Duritatea apei de pana la 24 mg-ech\l indica utilizarea dedurizatorului apei Water Boss 900 (Made in USA) Filtrele de apa isi sporesc tot mai mult popularitatea in Moldova sub forma sistemelor de ansamblu de purificare. Acestea vor reduce foarte mult efortul si timpul, iar printr-un efort unanim veti uita de problema curatarii apei in toata locuinta si veti stabili cresterea calitatii vietii Dvoastra. Costul filtrelor de apa si a solutionarii per ansamblu este comparativ joasa, daca se iau in consideratie cheltuielile anuale pentru alte necesitati menagere, mult mai minore ca importanta.

Gratie experientei de lucru cu o vasta clientela, compania FILTRE.MD a elaborat un sistem unic de solutionare pentru case si apartamente cu problemele cele mai des intalnite de poluare a apei in Moldova. Rezolvarea preformata (prealabila, premergatoare),  se evidentiaza nu numai prin selectarea competenta a echipamentelor, dar este verificata in timp si cu succes implementata de compania FILTRE.MD, la inaugurarea mai multor proiecte in or. Chisinau si alte orase ale Moldovei. Aceste solutionari indica rezultate inalte atat a parametrilor calitatii si vitezei de filtrarea a apei, cat si a capacitatilor de flexibilitate ca pret si deservire a sistemelor.

   Solutia ce se poate aplica printre altele este - EPURAREA APEI DURE LA VILA SAU CASA PARTICULARA.

Metoda elaborata de catre specialistii cei mai competenti in epurarea apei, bazata pe experienta trasata multianual incluzand si setul complet pentru purificare a apei potabile si menajere.

In componenta sistemului de purificare a apei intra:

1. Filtrul de curățare mecanică în două etape produs de Atlas Filtri (Italia)

Îndepărtează nisipul, rugina, nămolul. Gradul de filtrare - 20 µm. Protejează dispozitivele de uz casnic.

 

2. Filtrul dedurizator de apă

Îndepărtează sărurile de duritate din apă. Elimină scalarea și sedimentele. Funcționează în modul automat. Regenerarea cu sare în tablete.

 

3. Filtru de cărbune produs de Atlas Filtri (Italia)

Îndepărtează mirosul de clor. Îmbunătățește culoarea, gustul apei. Cartușul înlocuibil poate fi înlocuit 1 dată în 3-6 luni.

 

4. Decontaminator cu raze ultraviolete.

Ucide microbii și virușii. Lampa UV înlocuibilă trebuie înlocuită 1 dată pe an.

 

5. Osmoza inversă nivelul de curățare - 99,8 %

Curăță apa la nivel molecular. Aproape complet elimină din apă nu numai impuritățile dăunătoare, ci și sărurile de duritate. Cartușele de curățare preventivă trebuie înlocuite cel puțin o dată la 6 luni *. Membrana trebuie să fie înlocuită o dată în 2 ani.

*durata de viață a cartușului depinde de calitatea apei din sursă

 

SCHEMA DE EPURARE A APEI DURE LA VILA SI CASA PARTICULARA

 

COSTUL METODEI: intre 28 104 si 31 999 lei (vila cu un 1 punct sanitar);

                                   intre 30 464 si 34 359 lei (vila cu 2 puncte sanitare);

                                   intre 37 054 si 40 949 lei (vila cu 3 puncte sanitare).

*   Daca apa prezinta miros de clor, apare necesitatea instalarii filtrului de sorbtie pe baza de carbune activat. Epurare conform fluxului de apa reversibil. Revirimentul umpluturii este 1 data/12 luni. Pret : incepand cu  12 800 lei.

*   Decontaminatorul de raze ultraviolete se achita separat. Pret: 5600 lei.

 Compania FILTRE.MD opteaza pentru echipamente ce poseda cele mai eficiente metode de eliminare a clorului, a compusilor organici si cu filtrarea mecanica a apei ce intra in casa sau apartament. Intrebuintam doar utilaje si materiale de inalta tehnologie pentru elaborarea sistemelor de purificare a apei produse de companiile cele mai recunoscute in lume. Colaboratorii companiei noastre poarta integral responsabilitatea pentru realizarea montarii si acordarii garantiei pentru toata gama de filtre, inclusa in modelul de solutionare preformat. Consultanta privind echipamentele industriale la nr telefon +373 798 777 06.