Notice: Undefined index: industrial in /home/u331733/magazin-filtre.md/html/catalog/controller/blog/article.php on line 24 CE IMPORTANTA ARE ACEST pH PENTRU NOI?

CE IMPORTANTA ARE ACEST pH PENTRU NOI?Apa alcalină, deseori denumita și apa ionizata, este apa anti-oxidanta cu o structura bine definita, care poseda multe proprietăți benefice. Astfel de apa este folositoare pentru organismul uman și are efect therapeutic:

- Ea conține nivelul de pH nu mai puțin de 8, iar în mediu acest indice constituie 9,5. Ce importanță are acest pH pentru noi? Cum ajută nivelul înalt de pH organismului nostru?

În primul rând, nivelul ridicat al pH-ului contribuie la neutralizarea și eliminarea deșeurilor acide – aceasta e una din cele mai importante avantaje a apei alcaline. Savanții din Singapore, de la Institutul Nanyang de cercetare a mediului înconjurător și al apei, au demonstrat că nivelul ridicat de aciditate al apei și produselor consumate poate cauza boli degenerative ale sângelui (acidoză). Menținerea la un nivel necesar a pH –ului sângelui întrebuințând apă alcalină, poate să preîntâmpine maladiile și să transporte oxigenul prin organism, ceea ce este un proces vital important.

-Apa alcalină posedă proprietăți anti-oxidante. Acest fapt poate fi verificat și demonstrat pe calea măsurării potențialului oxidării şi refacerii al apei, potenţialul REDOX potențialului de oxidare și restabilire al apei. Apa alcalină are un potențial de oxidare și restabilire redus, care se măsoară în mV, și , de regulă, constituie de la +150 la -300 mV( apa de robinet +400 mV, iar în plasma de sânge a omului_400 mV).Această particularitate de antioxidare contribuie la neutralizarea radicalilor liberi dăunători, care este factorul principal al procesului de îmbătrânire. Japonezii cu succes întrebuințează apa cu un nivel scăzut de potențial redox(până la -560 mV) pentru tratarea cancerului creierului și altor tipuri de cancer. Tematicii rolului fiziologic al apei alcaline sunt consacrate peste 500 de lucrări științifice, inclusiv și monografia, care a apărut la editura Springer,-Biologia moleculară a hidrogenului și medicina. - Structura apei alcaline diferă de structura apei de la robinet. Moleculele apei formează grupuri, care diferă de structura apei de la robinet. Legăturile dintre moleculele care formează grupuri sunt foarte slabe. Cu cât mai multe molecule sunt în grup, cu atât mai puțină energie posedă apa. Procesul de alcalinizare al apei micșorează mărimea grupurilor de molecule a apei. Astfel de apă interacționează mai ușor cu organismul și posedă mai multă energie.

Sunt trei modalități de a face apa sănătoasă, alcalină cu un indice înalt de pH:

1. De adăugat câteva picături speciale de pH într-o sticlă cu apă. Aceasta va oferi câteva avantaje apei alcaline, de exemplu, mărirea indicelui de hidrogen al pH-ului. Dar aceasta nu Vă va ajuta să refaceți, să restructurați apa și să i se confere calități antioxidante. Aceasta este o variantă bună pentru călătorii sau, atunci când vă aflați departe de casă, dar sunt și variante mai optime.

2.Întrebuințarea ionizatorului electric pentru apă. Primele ionizatoare au fost elaborate în Japonia la începutul anilor 1960 și de atunci ele se întrebuințează pe larg. Ionizatoarele produc apa, care conține particularități alcaline și antioxidante. Însă această apă trebuie consumată imediat, întrucât dacă rămâne, ea își pierde din particularitățile utile.

 3. De a întrebuința filtre pentru apă cu alcanizare. Asortimentul filtrelor de apă cu alcalinizare e destul de variat. O particularitate distinctivă a acestor filtre este prezența în interiorul lor a elementelor de schimb a ingredientelor alcaline speciale. În așa mod, se produce apa, saturată cu hidrogen cu particularități alcaline și antioxidante. De asemenea are loc dezinfectarea apei. Filtrele date sunt mult mai accesibile, decât ionizatoarele electronice de apă. În afară de aceasta, apa, produsă cu ajutorul acestor filtre, păstrează particularitățile sale folositoare până când nu va fi întrebuințată.