Notice: Undefined index: industrial in /home/u331733/magazin-filtre.md/html/catalog/controller/blog/article.php on line 24 INTERVIUL CU DMITRII GALUPA

INTERVIUL CU DMITRII GALUPA - FONDATORUL COMPANIEI FILTRE.MD

Sursa- revista SANATATECum a luat nastere ideea initierii acestui business, ne relatati in linii generale cum a inceput totul?
D.G. Da, e adevarat noi detinem intaietatea in Moldova. Etapa de initiere a fost impresionanta, 20 ani in urma, in timp ce in Europa  erau demult in popularitate, in Moldova foarte putin se stia despe filtrele de apa. Ideea am preluat-o de la tarile vecine - Ucraina, Belorusia si Russia. Am pornit in anul 1998 ca firma importatoare de filtre germane tip ulcior, dar la acel moment piata Moldovei era absolut nula. Aflandu-ne la originea surselor, activitatea era nu atat in distribuirea filtrelor, cat in formarea culturii de consum a apei tratate. Desigur, aceasta a presupus o munca titan9ica - sa implementezi un noua idee in ghandirea omului, prin care sa realizeze ca odata cu utilizarea filtrelor viata lui va deveni mult mai buna! Chiar ne doream mult acest lucru, eram tineri si plini de energie, si de dimineata pana in seara descriam prietenilor si cunostintelor filtrele de apa si la ce sunt bune. Asa a inceput toul, iar  apoi multi ani mai tarziu, s-a maturizat primul concept de creare a unui business, mai bine zis, business-planului in termenii actuali. Asa in a. 2004 am lansat productia proprie de filtre, iar in 2007 a avut loc primul export in CSI. Din acel moment totul a devenit mai lejer, in anul 2011 si-a deschis usile magazinul central, in 2012 am trecut in propria cladire industriala moderna si am obtinut certificatul ISO.

Care au fost greutatile cu care v-ati confruntat pe parcursul formarii echipei marcante de specialisti si a propriului business?
D. G. Cea mai mare dificultate a fost edificarea persoanelor cu aceeasi gandire. Si astazi consider, ca toti colaboratorii echipei noastre, sunt nu simpli angajat, ci oameni care inteleg si impartasesc profund ideologia companiei noastre. Atunci cand astfel de persoane adera grupului, totul incepe sa se aranjeze. Munca in toate sectiile, inclusiv productia se transforma intr-un proces de creatie, care aduce bucurie atat mie cat si colaboratorilor.

Care, dupa opinia Dvoastra,  este cea mai mare realizare a acestor 20 ani ai Companiei?
D.G. Faptul ca clientii nostri au incredere in noi, cunoscandu-ne de-a lungul anilor, vizand stabilitate, ne acorda incredere in continuare. Loialitatea si incerederea este realizarea cea mai de pret si deaceea reprezinta valorile pentru care luptam in fiecare zi.

Aveti idei de dezvoltare pentru viitor?
D.G. Dezvoltarea noastra continua. Conjunctura moderna impune perfectionarea fara incetare, deaceea nu vedem o alta cale decat sa mergem inainte. Afara de importul a numeroase branduri si a liniei de productie proprie, compania dispune de o sectie de instruire profesionala in domeniul apei tratate. Inginerii acestei sectiuni conlucreaza asupra proiectelor de purificare a apei nu  numai pentru casele de locuit si apartamente, ci si pentru intreprinderile industriale. In acelasi timp mandria noastra este propriul service de montare si reparatii, care la fel se cere a fi largita. Fara incetare crestem nu numai in numarul de colaboratori, care azi depaseste 70 de persoane, ci crestem si in calitate.  Produsele realizate pe teritoriul R.Moldova au ca destinatie de export nu numai tarile straine alaturate, ci si Franta si Canada. Este evident, ca scopul nostru nu se va sfarsi aici si vom merge pe calea cresterii numarului de parteneri de peste hotarele tarii.

Va rugam sa ne elucidati asupra unei intrebari, adresata de fiecare dintre cititorii nostri: apele in Moldova sunt totusi de calitatea proasta sau buna?
D. G. Nu am intentia de a deceptiona cititorii, insa apa in R. Moldova este mult sub calitatea perfecta. Conform normelor sanitare apa noastra centrlizata corespunde normelor admise. Doarece parcurge toate etapele necesare de iepurare, inainte sa ajunga in sistemele de conducte. Si totusi, orice client, care a vut prilejul sa asiste la procedura de schimbare a cartuselor filtrante, a vazut la propriu cantinati mari de rugina, namol si alte impuritati de conducta, care sunt retinute pe suprafata elementului mecanic de schimb in urma purificarii apei. Nu mai vorbesc de amestecurile poluante, care nu se detecteaza cu ochiul liber, insa sigur sunt prezente in apa nepurificata. Toata problema o constitue sistemele de comunicare, adica insasi conductele, prin care apa este transportata in case si apartamente.In domeniul tratarii apei au loc diverse inventii, ce este in trend la subiectul filtrelor de apa?
D.G. Tentintele mondiale in domeniul purificarii apei continua sa ramina constante. Acestea sunt sistemele de tratare a apei prin metoda OSMOZEI INVERSE.  Azi reprezinta cea mai de calitate filtrare a apei in lume. Afara de aceasta, apa obtinuta in rezultatul osmozei are sinecostul cel mai mic. Doar costul unui litru de astfel de apa constituie,de obicei, pana la zece bani,in timp ce apa imbuteliata este de multe ori mai scumpa. 

O inovatie de ultima ora prezinta filtre care imbogatesc apa cu microlelemente benefice. Asfel de filtre purifica apa nu numai de diverse substante nocive, dar si o inzestreaza cu calitati curative ce mentin sanatatea omului. Cel mai apreciat din gama de oferte  - filtrele cu rezultatul de alcalinizare si de imbogatire a apei cu magneziu. Spre exemplu, noi producem filtrele alcalinizante model PHITO FILTERS pH+. Vreau sa remarc faptul, ca toata gama inedita de filtre este conceputa special conform cerintelor deosebite de tratare a apei  din Moldova.
Suntem satisfacuti de rezultatele obtinute, avand la reper abundenta de aprecieri pozitive. Am reusit atragerea unui numar mult mai crescut de consumatori, decat ne-am propus initial. Acest fapt si reprezinta succesul cel mai de pret, doarece atentia clientului asupra produselor noi ce le lansam - reprezinta cea mai mare recompensa a muncii noastre.

Cum Va reuseste sa gasiti specialisti pentru asa un domeniu limitat, doar Moldova nu dispune de facultati de calificare profesionala in  domeniul tratarii apei?
D.G.  Asa este. Specilisti ai acestui profil sunt extrem de dificil de gasit. Deaceea depunem un efort foarte mare si alocam mijloace, pentru a obtine calificarea propriilor profesionisti. Colaborarea multianuala, instruirea, stagierea in asa companii mondiale precum Atlas Fitri, Barier, Aquafilter, Brita, Canature si multi altii, permit inginerilor si tehnicienilor nostri sa-si creasca calificare, preluand din experienta valoroasa a partenerilor nostri. Trainingurile anuale si master class, precum si schimbul continuu de experienta cu specialistii straini permit ca noi in permanenta sa fim in frecventa tendintelor inedite si actuale domeniului nostru.

Problematica apei astazi in lume indica acutizari, iar specialistii prezic declinul masiv a rezervelor de apa, incepand cu anul 2030. Care va fi impactul asupra noastra a tuturor?
D.G.  Da - aceasta problema a devenit globala. Din cauza deficientei apei potabile sufera astazi 40% din populatia globului pamantesc. Cauza esentiala a deficitului mare de apa de calitate este poluarea apelor dulci existente cu reziduuri industriale, ingrasamintele chimice uitilizate in agricultura. Iar intrebuintarea apei potabile necorespunzatoare duce la cresterea afectiunilor de sanatate. Deaceea in conditiile actuale de viata si ecologie tratarea apei a devenit indispensabila. Azi necesitatea filtrului de apa este prezenta in fiecare familie.

Daca ati putea da timpul inapoi cu  20 ani, ati parcurge iar acelasi drum si daca da, ce ati dori sa schimbati in deciziile luate in trecut?
D.G. Poate as schimba ceva mai minor, mai putin m-as agita si as reduce dubiile ce apar in drum spre atingerea scopurilor propuse. Insa per total, gandesc ca toate deciziile majore au fost luate corect pana la urma, adica nu as schimba nimic. Tot ce a avut loc, chiar si unele erori, pe parcurs ne-au condus inevitabil spre succes. Rezulta ca per global, noi am preluat drumul corect.

Intrebarile care apar in fata oricarui intreprinzator, cum de mentinut cadrele de valoare la locul de lucru, pentru a nu permite plecarea peste hotare sau la firmele concurente?
D.G. Intr-adevar, aceasta problema este foarte actuala in Moldova. Insa, compania noastra se confrunta cu aceasta problema mult mai rar decat alte companii. Fiecare colaborator parcurge o pregatire speciala inlusiv instruirea. Acest fapt ii confera perspicacitate in munca efectuata si ii trezeste dragostea fata ideea comuna. Compania la randul ei are atitudine de respect pentru fiecare angajat, oferind lunar remunerari considerabile  si posibilitatea cresterii in cariera. Toti colaboratorii nostri au posibiilitatea de dezvoltare si progresare. Spre exemplu, multi tineri care au fost angajat la noi si au luat decizia de a pleca peste hotare pentru un castig mai mare, drept urmare reveneau la noi. Parerea mea personala, este ca in fiecare companie trebuie sa persiste relatiile bune, fara falsuri, atitudinea sincera fata de oameni. Numai urmand aceasta cale putem consolida o echipa integra si loiala.